The Arena - Himmelzimmer

The Arena joinery has been designed to create seating ‘in the round’ facing the presenter, to provide orbital seating around the perimeter for informal conversations with minimal interruption to the presenter, and to integrate a bar area in which drinks can be served outside of eyesight of the audience. The resulting multi-functional space can be used for a wide variety of workplace scenarios, such as workshops, seminars and team discussions.

 

The material selected to realise the project were 18 mm birch plywood panels, CNC cut into the relevant shapes and spaced at 38 mm centres. This material had sufficient structural strength to facilitate typical lap joints thus allowing the use of standard 1200x2400 panels to create larger continuous shapes as required in areas of wider double-sided seating. It also enabled a complex sculpted form to be fabricated through the use of circular 18 mm plywood spacers with standard self-drilling timber screws as fixings. Plywood edges were sanded once cut to size and finished in a matt clear varnish to ensure that the seating was protected, smooth and comfortable. The joinery was pre-fabricated in sections, facilitating easy disassembly on site to enable possible relocation in the future.

 

161213_logo_black.jpg
logo1.png
newlogo.png
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now